Logo
Logo

Här går det att söka bland alla föreningar som har skrivit en presentationstext.

Visar föreningar 1-20 av totalt 37
12
Alef Noll - Danderyd
Alumniföreningen Utställningen Unga Forskare (AUUF) verkar för att förstärka gemenskap, inspirera och bibehålla kontaktnät hos tidigare deltagare i Utställningen Unga Forskare. Föreningens syfte är att främja intresset för naturvetenskap, teknik och matematik, samt öka förståelsen för dessa ämnens betydelse i samhället.
Biologiska Ämnesrådet - Uppsala
Välkomna till Biologiska Ämnesrådet!
Sektionen för de som pluggar kandidatprogrammet i biologi/molekylärbiologi, masterprogrammet i biologi, masterprogrammet i tillämpad bioteknik eller enstaka kurser inom biologi.

Welcome to Biologiska Ämnesrådet!
The section for students studying a bachelor in biology/molecular biology, master in biology, master in applied biotechnology or individual courses in biology.
Calmare Naturvetenskapliga Studentförening - Kalmar
Chalmers Coding Club - Göteborg
Hej!

Kul att ni hittat hit till oss!! 💻 Vi är Chalmers Coding Club, en ideell förening vars syfte är att främja intresset för tävlingsprogrammering. Vi riktar oss främst mot studenter vid Chalmers Tekniska Högskola, men vem som helst är välkommen att delta på våra evenemang! 💫 Föreningen arbetar för att öka kunnandet inom tävlingsprogrammering och skapa tränings- och tävlingsmöjligheter samt mötesplatser för personer intresserade av tävlingsprogrammering. Varmt välkommen till vår förening! 👩‍💻👨‍💻

Bästa Hälsningar,
Chalmers Coding Club Läs mer
Chalmers Robotförening - Göteborg
Chalmers Robotförening är en förening för robotintresserade där både nybörjare och erfarna träffas, bygger robotar och utbyter idéer.

I vår föreningslokal finns en verkstad med maskiner och verktyg, utrustning för tillverkning av kretskort samt datorer för programmering. Vi har även en CNC-fräs samt en laserskärare för tillverkning av hårdvara. Under året anordnas flera aktiviteter som t.ex. föredrag och robottävlingar. Varje onsdag är det byggkväll då många medlemmar kommer till lokalen och bygger på olika projekt. För de som aldrig byggt robotar tidigare erbjuder vi en byggsats som är en... Läs mer
Code@LTH är en studentförening i Lund som uppmuntrar till kodglädje och hobbyprogrammering. Vi anordnar en blandning av olika event: föreläsningar, programmeringstävlingar, workshops, med mera. Föreningen är öppen för alla oavsett programmeringsvana.
Elektronikföreningen Admittansen - Linköping
Franklins Science Club - Mölndal
Föreningen Energisystemteknologerna - Uppsala
Föreningen Stockholms Amatörastronomer - Stockholm
STAR (STockholms AmatörastronomeR) är en förening för astronomiintresserade i Stockholm med omnejd. Vår hobby är att studera det som sker på himlen, främst nattetid, men vi har även utrustning för t.ex. solobservationer under dagtid.

STAR har sin klubblokal uppe på Observatoriekullen (den västra flygelbyggnaden, det s.k. Magnethuset) mitt inne i Stockholm. Närmaste buss- och tunnelbanestation är Odenplan. Här träffas vi varje måndagskväll mellan klockan 1900 och 2000 under den mörka säsongen. Vid klart väder använder vi vårt teleskop och tittar på stjärnorna, månen och planeterna.

Vi träf... Läs mer
Girls in STEM - Stockholm
Vår vision med föreningen är att främja intresset för teknik- och naturvetenskap hos unga tjejer. Girls in STEM ska fungera som en plattform för att våga ta plats och kunna utveckla sitt intresse. Vi ska öppna dörrar till okända och intressanta områden och vara en plats där man kan få nya möjligheter, erfarenheter och ny kunskap. I föreningen ska vi kunna lära oss av varandra och samarbeta eftersom det är då vi kan nå längst.

Som medlem kan du eller ditt barn ta del av våra aktiviteter och verksamhet samtidigt som du stöttar vår förening, helt gratis!
GRUS står för Geovetenskapliga Rådet för Uppsala Studenter och sköter studieövervakning på grund- och masterutbildningsnivå inom institutionen för geovetenskap. På våra medlemsmöten kan du vara med och påverka utbildningens kvalité och träffa geostudenter från alla årskurser.

Vi anordnar fester, styr upp exkursioner, organiserar träningar och gör annat skoj utöver det obligatoriska plugget. Kort sagt så förgyller vi studietiden lite extra.
------------------------------
GRUS is the Earth Sciences student council for students at Uppsala university and monitors the quality of the undergradu... Läs mer
Hållbart Universitet - Lund
Hållbart Universitet is a politically and religiously independent non-profit organisation. Its overall purpose is to strengthen and coordinate the student engagement in environmental issues and sustainability at Lund University.
We are a member-driven umbrella organisations of many sustainability-related projects in and around Lund.
iGEM Uppsala - Uppsala
Välkommen till International Young Physicists Tournament (IYPT), en av världens största tävlingar inom fysik. Målet är att gymnasieungdomar inom naturvetenskapligt och tekniskt program ska få möjlighet att bedriva forskning på precis samma sätt som görs inom högre utbildning.

Går det verkligen att beskriva forskning redan när man går på gymnasiet? Absolut säger vi! I mer än 15 år har IYPT Sweden tränat upp svenska gymnasieungdomar till en nivå som ligger långt in på universitetet.

Detta sker genom att lösa någon av de 17 öppna forskningsproblem inom fysik som varje år publiceras interna... Läs mer
Kungsholmen's Young Scientists' Society är en anrik vetenskaplig och icke-diskriminerande förening för elever på Kungsholmens Gymnasium med syftet att främja intresse för och kunnande inom naturvetenskap, matematik och teknik. Vi ordnar ofta aktiviteter som vetenskapsintresserade utanför skolan får ta del av, till exempel föreläsningar, dissekeringar och teknik workshops.
Kattes Science Club (KSC) - Lund
Kodsport Sverige är en ideell förening som arbetar inom IT, främst programmering och datasäkerhet. Vårt mål är att fler ska bli intresserade av IT och problemlösning, med förhoppningen att lyfta Sverige som IT-land till nya höjder. Vår verksamhet består av olika tävlingar, träningsläger, träffar och annat, främst riktat mot ungdomar upp till unversitetet.
12