Föreningar i Unga Forskare

Här går det att söka bland alla föreningar som har rapporterat en hemsida till Unga Forskare.

Visar föreningar 1-20 av totalt 33


< Föregående12

Biologiska Ämnesrådet

- Uppsala
Välkomna till Biologiska Ämnesrådet!
Sektionen för de som pluggar kandidatprogrammet i biologi/molekylärbiologi, masterprogrammet i biologi, masterprogrammet i tillämpad bioteknik eller enst...
Välkomna till Biologiska Ämnesrådet!
Sektionen för de som pluggar kandidatprogrammet i biologi/molekylärbiologi, masterprogrammet i biologi, masterprogrammet i tillämpad bioteknik eller enstaka kurser inom biologi.

Welcome to Biologiska Ämnesrådet!
The section for students studying a bachelor in biology/molecular biology, master in biology, master in applied biotechnology or individual courses in biology.
Läs mer
Bli medlem onlineVisa presentationssida

Chalmers Robotförening

- Göteborg
Chalmers Robotförening är en förening för robotintresserade där både nybörjare och erfarna träffas, bygger robotar och utbyter idéer.

I vår föreningslokal finns en verkstad med maski...
Chalmers Robotförening är en förening för robotintresserade där både nybörjare och erfarna träffas, bygger robotar och utbyter idéer.

I vår föreningslokal finns en verkstad med maskiner och verktyg, utrustning för tillverkning av kretskort samt datorer för programmering. Vi har även en CNC-fräs samt en laserskärare för tillverkning av hårdvara. Under året anordnas flera aktiviteter som t.ex. föredrag och robottävlingar. Varje onsdag är det byggkväll då många medlemmar kommer till lokalen och bygger på olika projekt. För de som aldrig byggt robotar tidigare erbjuder vi en byggsats som är enkel att bygga. Besök vår hemsida för mer information och kom ner till lokalen på en byggkväll.
Läs mer
Gå till hemsida

Code@LTH

- Lund
Code@LTH är en studentförening i Lund som uppmuntrar till kodglädje och hobbyprogrammering. Vi anordnar en blandning av olika event: föreläsningar, programmeringstävlingar, workshops, med mera. För...
Code@LTH är en studentförening i Lund som uppmuntrar till kodglädje och hobbyprogrammering. Vi anordnar en blandning av olika event: föreläsningar, programmeringstävlingar, workshops, med mera. Föreningen är öppen för alla oavsett programmeringsvana.
Läs mer
Bli medlem onlineVisa presentationssida

Föreningen Stockholms Amatörastronomer

- Stockholm
STAR (STockholms AmatörastronomeR) är en förening för astronomiintresserade i Stockholm med omnejd. Vår hobby är att studera det som sker på himlen, främst nattetid, men vi har även utrustning för ...
STAR (STockholms AmatörastronomeR) är en förening för astronomiintresserade i Stockholm med omnejd. Vår hobby är att studera det som sker på himlen, främst nattetid, men vi har även utrustning för t.ex. solobservationer under dagtid.

STAR har sin klubblokal uppe på Observatoriekullen (den västra flygelbyggnaden, det s.k. Magnethuset) mitt inne i Stockholm. Närmaste buss- och tunnelbanestation är Odenplan. Här träffas vi varje måndagskväll mellan klockan 1900 och 2000 under den mörka säsongen. Vid klart väder använder vi vårt teleskop och tittar på stjärnorna, månen och planeterna.

Vi träffas dessutom när det händer något speciellt på himlen: t.ex. vid sol- eller månförmörkelser eller om en stor komet är synlig. Vissa måndagar har vi föredrag om något astronomirelaterat ämne.. Andra måndagar träffas vi inom intressegrupper (t.ex. astrofoto, elektronik). Ibland gör vi utflykter till mörkare observationsplatser utanför Stockholm. Detta för att kunna se fler stjärnor och andra ljussvaga himmelsobjekt (t.ex. avlägsna galaxer) som inte syns inifrån Stockholms upplysta centrum. Klubben äger också teleskop i Saltsjöbadens observatorium liksom en omfattande samling av astronomisk referenslitteratur i Magnethuset.
Läs mer
Gå till hemsida

Girls in STEM

- Linköping
Vår vision med föreningen är att främja intresset för teknik- och naturvetenskap hos unga tjejer. Girls in STEM ska fungera som en plattform för att våga ta plats och kunna utveckla sitt intresse. ...
Vår vision med föreningen är att främja intresset för teknik- och naturvetenskap hos unga tjejer. Girls in STEM ska fungera som en plattform för att våga ta plats och kunna utveckla sitt intresse. Vi ska öppna dörrar till okända och intressanta områden och vara en plats där man kan få nya möjligheter, erfarenheter och ny kunskap. I föreningen ska vi kunna lära oss av varandra och samarbeta eftersom det är då vi kan nå längst.

Bli medlem eller anmäl ditt barn om du vill ta del av Girls in STEM's aktiviteter och verksamhet!
Läs mer
Bli medlem onlineGå till hemsida

GRUS

- Uppsala
GRUS står för Geovetenskapliga Rådet för Uppsala Studenter och sköter studieövervakning på grund- och masterutbildningsnivå inom institutionen för geovetenskap. På våra medlemsmöten kan du vara med...
GRUS står för Geovetenskapliga Rådet för Uppsala Studenter och sköter studieövervakning på grund- och masterutbildningsnivå inom institutionen för geovetenskap. På våra medlemsmöten kan du vara med och påverka utbildningens kvalité och träffa geostudenter från alla årskurser.

Vi anordnar fester, styr upp exkursioner, organiserar träningar och gör annat skoj utöver det obligatoriska plugget. Kort sagt så förgyller vi studietiden lite extra.
------------------------------
GRUS is the Earth Sciences student council for students at Uppsala university and monitors the quality of the undergraduate and master's education at the Department of Earth Sciences. On our meetings you can participate and influence the quality of education and meet Earth science students from all levels.

We organize parties, trainings and do other fun things in addition to the compulsory school. In short we give your time at Uppsala university an extra shine.
Läs mer
Bli medlem onlineGå till hemsida

Hållbart Universitet

- Lund
Hållbart Universitet is a politically and religiously independent non-profit organisation. Its overall purpose is to strengthen and coordinate the student engagement in environmental issues and sus...
Hållbart Universitet is a politically and religiously independent non-profit organisation. Its overall purpose is to strengthen and coordinate the student engagement in environmental issues and sustainability at Lund University.
We are a member-driven umbrella organisations of many sustainability-related projects in and around Lund.
Läs mer
Visa presentationssida

IYPT SWEDEN

- Lund
Välkommen till International Young Physicists Tournament (IYPT), en av världens största tävlingar inom fysik. Målet är att gymnasieungdomar inom naturvetenskapligt och tekniskt program ska få möjl...
Välkommen till International Young Physicists Tournament (IYPT), en av världens största tävlingar inom fysik. Målet är att gymnasieungdomar inom naturvetenskapligt och tekniskt program ska få möjlighet att bedriva forskning på precis samma sätt som görs inom högre utbildning.

Går det verkligen att beskriva forskning redan när man går på gymnasiet? Absolut säger vi! I mer än 15 år har IYPT Sweden tränat upp svenska gymnasieungdomar till en nivå som ligger långt in på universitetet.

Detta sker genom att lösa någon av de 17 öppna forskningsproblem inom fysik som varje år publiceras internationellt av IYPT. Genom att göra experiment, ställa upp teorier, och jämföra med tidigare forskning så vi oss närmare både svaret på gåtorna, men också att utbilda en helt ny generation av fysiker, civilingenjörer och vetenskapsmän.

Låter detta spännande? Varför inte börja med att gå till iypt.se och komma igång med äventyret!
Läs mer
Bli medlem onlineVisa presentationssida

K.Y.S.S.

- Stockholm
Kungsholmen's Young Scientists' Society är en anrik vetenskaplig förening för elever på Kungsholmens Gymnasium med syftet att främja intresse för och kunnande inom naturvetenskap, matematik och tek...
Kungsholmen's Young Scientists' Society är en anrik vetenskaplig förening för elever på Kungsholmens Gymnasium med syftet att främja intresse för och kunnande inom naturvetenskap, matematik och teknik. Vi ordnar dessutom ofta aktiviteter som vetenskapsintresserade utanför skolan får ta del av, till exempel vissa föreläsningar.
Läs mer
Bli medlem onlineVisa presentationssida

Kodsport

- Stockholm
Kodsport Sverige är en ideell förening som arbetar inom IT, främst programmering och datasäkerhet. Vårt mål är att fler ska bli intresserade av IT och problemlösning, med förhoppningen att lyfta Sv...
Kodsport Sverige är en ideell förening som arbetar inom IT, främst programmering och datasäkerhet. Vårt mål är att fler ska bli intresserade av IT och problemlösning, med förhoppningen att lyfta Sverige som IT-land till nya höjder. Vår verksamhet består av olika tävlingar, träningsläger, träffar och annat, främst riktat mot ungdomar upp till unversitetet.
Läs mer
Bli medlem onlineGå till hemsida

Lund Sustainable Engineers

- Lund
Lund Sustainable Engineers (LSE) är en studentorganisation under Teknologkåren vid LTH. Vi utvecklar studenters intresse och engagemang i miljö, etik och hållbar utveckling. Detta gör vi genom att ...
Lund Sustainable Engineers (LSE) är en studentorganisation under Teknologkåren vid LTH. Vi utvecklar studenters intresse och engagemang i miljö, etik och hållbar utveckling. Detta gör vi genom att arrangera föreläsningar, seminarier, etikpubar, dokumentärvisningar och diskussioner. Vi fungerar som plattform och forum där studenter nätverkar, delar idéer och erfarenheter. Fokus ligger i att engagera studenter i hållbar utveckling och forma perspektiv som kan tas med till yrkeslivet.

Om du vill bli aktiv i föreningen, glöm inte att gå med i Slack via knappen längst ner på medlemsfliken på vår hemsida! http://www.lundsustainableengineers.com/#/member
Läs mer
Bli medlem onlineGå till hemsida
< Föregående12